instagram-ads-anuncios-publicidad

Instagram Ads: formats i consells per fer anuncis

5 maig 2020
MÀRKETING
6 min (660 paraules)

Tenint en compte que Instagram ja compta amb més de 100.000 milions d'usuaris, fer anuncis i publicitat en aquesta plataforma és una aposta segura per a les empreses i marques. Actualment Instagram ofereix diferents tipus i formats de publicitat per adaptar-se a les necessitats dels negocis, des d'anuncis en històries amb links, fins a l'opció d'etiquetar productes en les fotografies.

Però en aquest article anem a explicar-vos els anuncis de cost que ofereix Instagram, que es creen i gestionen a través de la plataforma Facebook Ads (ja que aquestes dues plataformes pertanyen a la mateixa companyia).

A 2012 Mark Zuckerberg, FUNDADOR DE FACEBOOK, compra Instagram per 1.000 MILIONS DE DÒLARS.

 

QUÈ ÉS INSTAGRAM ADS O PUBLICITAT D'INSTAGRAM?

Els Instagram Ads (o publicitat a Instagram) són anuncis basats principalment en imatges i / o vídeos que resulten ser una gran estratègia per arribar a el públic objectiu d'una empresa o negoci. Instagram mostra els anuncis als usuaris segons els comptes que segueixen, les seves preferències (likes), la seva informació i interessos a Facebook i els llocs webs i apps que visiten.

Entre els avantatges de fer publicitat a Instagram podem destacar les següents:

  1. Ajuda a posicionar la marca
  2. Pot augmentar els seguidors a la plataforma
  3. T'ajuda a assolir objectius fixats
  4. Anuncis dirigits a un públic objectiu concret
  5. Potència la funcionalitat de geotagging (etiquetes de localització)
  6. Diversos formats d'anuncis

 

FORMATS D'ANUNCIS A INSTAGRAM

1# ANUNCIS AMB FOTO

Són els que podríem anomenar anuncis clàssics: imatge més caption, és a dir, el text que acompanya les fotos. I si afegeixes un URL, ens apareixerà l'opció de triar entre tots els seus CTA disponibles. És especialment útil per atraure trànsit al vostre perfil i aconseguir nous seguidors des del contingut. Les mides estàndard són els següents:

  • Mida fotos quadrades: 1080x1080 px o 640x640 px. La mida màxima és de 2048x2048 px, però no és recomanable fer servir una mida tan gran.
  • Mida fotos horitzontals: 1080x566 px o 600x400 px.
  • Mida fotos verticals: 1080x1350 px o 600x749 px.

 

2# ANUNCIS AMB VÍDEO

Els anuncis amb vídeo a Instagram són especialment útil per a demostracions de producte, conceptes una mica complicats d'explicar en una sola foto o històries. Instagram permet publicar vídeos de fins a 60 segons, però és recomanable explicar el més important en els primers 3 segons per captar l'atenció de l'usuari.

SEGONS FACEBOOK, ELS ANUNCIS AMB VÍDEO SÓN EL FORMAT QUE MÉS RECORD GENERA ALS USUARIS.

  • Mida vídeos quadrades: 600x600 px.
  • Mida vídeos horitzontals: 600x315 px.
  • Mida vídeos verticals: 600x750 px.

 

3# ANUNCIS PER SEQÜÈNCIA

O més coneguts com carouseles o sliders. Com succeeix amb el vídeo, et seran de gran ajuda si vols mostrar diferents usos del teu producte, models, col·leccions, o explicar històries.

 

4# ANUNCIS EN INSTAGRAM STORIES

Durant l'últim any aquest ha estat el tipus d'anunci a Instagram en què de mitjana s'han aconseguit millors resultats. Els stories ofereixen diferents possibilitats d'objectius i formats molt versàtils, ja que podem pujar tant vídeos com fotos. Encara que només ens permet vídeos d'un màxim de 10 segons, és el format més recomanable per atraure trànsit a Instagram.

  • Mida dels vídeos per Instagram Stories: 1080x1920 px.
  • Mida de les fotos d'històries a Instagram: 1080x1920 px.

 

5# ANUNCIS DE COL·LECCIÓ

Si comptem amb un catàleg a Facebook, també podrem fer publicitat d'aquest tipus a Instagram. Aquest tipus de publicitat la fa força útil per generar notorietat i donar context a un conjunt de productes de la teva marca.

 

EL NOSTRE CONSELL?

No hi ha un format concret que sigui més efectiu que un altre. El millor que es pot fer per conèixer quines són les combinacions d'anuncis que millor encaixen amb la nostra estratègia de màrqueting. T'interessa fer una estratègia de màrqueting per a Instagram? Contacta'ns , podem ajudar-te.