portada-pwa

Les PWA, el futur de les apps

30 abril 2020
APP
5 min (576 paraules)

Si en alguna ocasió has sentit les sigles PWA o et preguntes que són les Aplicacions Web Progressives, avui us expliquem que són, les seves característiques principals i per què són una aposta segura per al futur.

Si el teu negoci no compta amb un web, és que no existeix, així de simple. Però tenint en compte que avui en dia gairebé tothom disposa d'un mòbil, és normal que moltes empreses facin una inversió per tenir una app pròpia per als seus empleats o clients.

EL 92% DELS USUARIS ESPANYOLS ES CONNECTA A INTERNET A TRAVÉS DEL MÒBIL.

COMENCEM PER LES APPS NATIVES ...

El desenvolupament de les aplicacions natives és possiblement el més comú. En termes generals, és una app que ha estat desenvolupada per a un sistema operatiu concret, és a dir, que sol respectar millor l'aspecte i funcionament en aquesta plataforma. També hi ha les apps híbrides o apps multiplataforma, que combinen aspectes de les apps natives i de les apps web segons més convingui. En aquest article us expliquem més sobre elles.

 

QUÈ ÉS UNA PWA?

Igual que hi ha les apps natives i híbrides, també hi ha un altre tipus d'aplicacions que no es desenvolupen per cap sistema operatiu, sinó que són desenvolupades en una pàgina web en un navegador. Les pàgines web de Twitter i Facebook són dos bons exemples d'aplicacions web progressives, però també podríem considerar PWA les que serveixen per convertir divises i consultar el temps.

Les PWA treballen amb Service Workers i altres tecnologies que permeten que es comportin més com aplicacions normals que com aplicacions web. Mitjançant els Service Workers poden seguir executant-se en segon pla sense haver de viure dins el navegador.

LES PWA ES PODEN INSTAL·LAR AL MÒBIL COM UNA APLICACIÓ MÉS.

SERVICE WORKERS I APPLICATION SHELL ARCHITECTURE

Service workers és el que permet l'ús de serveis en segon pla. A l'obrir la PWA el servidor càrrega i instal·la el Service Worker de forma automàtica que es guarda, al costat de la memòria cau, al navegador utilitzat de manera que es podria fer servir una PWA fins i tot sense connexió.

Just després es carrega i visualitza la base la interfície i el contingut gràcies a la Application Shell Architecture. El Application Shell Architecture es guarda a la memòria cau de l'Service Worker quan s'obre l'app, de manera que es guanya en temps de càrrega.

 

LES SEVES CARACTERÍSTIQUES MÉS DESTACADES

Llavors, podríem definir-ne les característiques i avantatges com les següents:

  1. Són multiplataforma, es poden usar en qualsevol sistema operatiu.
  2. Es desenvolupen amb Service Workers i altres tecnologies.
  3. Podeu enviar notificacions push directament a l'smartphone.
  4. No és necessària la seva instal·lació, es poden instal·lar com una app o executar-se en un navegador.
  5. Permeten velocitat de càrrega superiors.
  6. En el cas de ser de pagament, podem provar-la abans de descarregar-la.
  7. Major seguretat enfront de Malware.
  8. Requereix menys treball de programació, desenvolupament i manteniment.
  9. Menor cost de desenvolupament i gestió enfront de les apps natives.

 

LES PWA SÓN EL FUTUR DE LES APPS?

En la nostra opinió, si. Les PWA ofereixen molts avantatges tant per als usuaris com per a les empreses. En la batalla entre les apps natives i les apps híbrides, les PWA són un pas més que compten amb avantatges reals sobre les natives, llavors és lògic que les inversions en tecnologia per part de les empreses se centrin en les PWA. En Utilitza It desenvolupem apps natives, híbrides i PWA per oferir el servei adequat als nostres clients. Vols rebre més informació? Contacta'ns.