portada-rgpd-apps

RGPD per a Apps mòbils

21 desembre 2018
APP
5 min (505 paraules)

Des de maig d'aquest mateix any ha entrat en vigor el Reglament General de Protecció de Dades reemplaçant així a la Directiva 95/46/ EC. El seu màxim objectiu és protegir la informació personal dels usuaris i proveïdors d'apps mòbils. Però, què és el RGPD i com podem complir-ho? Us ho expliquem tot a continuació:

 

¿QUÈ ÉS EL RGPD?

El Reglament de Protecció de Dades (GDPRsigles en anglès) com el seu propi nom indica és l'última actualització europea relacionada amb la protecció de dades personals. Abans d'aquest reglament, una vegada accedíem a incloure les nostres dades en qualsevol pàgina d'Internet, els cedíem indirectament perquè poguessin utilitzar-los en qualsevol costat sense saber perquè els estaven usant, o que profit treien amb la nostra informació.
El nou reglament ens aporta major seguretat i major control sobre les nostres dades com a usuaris.

 

¿QUÈ PASSA AMB LES NOVES APPS MÒBILS? ¿I AMB LES QUALS JA EXISTIEN?

Doncs bé, la resposta a la segona pregunta està clara, i és que, si ja tens una App mòbil hauràs de fer els canvis necessaris perquè sigui compatible amb el nou reglament.  I aquests canvis són els mateix que hauràs de fer des de 0 si estàs creant una nova aplicació.

 

LLAVORS, PER A NO INCOMPLIR AMB LA LLEI, QUÈ HEM DE FER  AL CREAR UNA NOVA APP MÒBIL?

Les noves regles han d'estar presents en cada pas de la programació de la teva App, sempre hauràs de tenir en compte la forma en la qual usaràs les dades dels teus usuaris i a més informar-los cada vegada que calgui recórrer  a les seves dades personals. Passos a seguir per a complir amb la RPGD per a apps mòbils:

1#Mapeig de dades
Cal tenir clar en quin lloc de l'App es rebrà la informació dels usuaris, així com d'on treus la informació i a on la destinaràs. A més cal informar els usuaris del perquè reculls les seves dades personals.

2#Seguretat
La seguretat de les dades ja estava establerta en l'anterior llei, havent fins i tot de fer una avaluació d'impacte de la protecció d'aquestes dades (DPIA-Data Protection Impact Assessment). No és alguna cosa que vagi a afectar a totes les apps mòbils, més aviat només aquelles en la qual sembli que hi ha un risc important en els drets dels usuaris.

3#Disseny per privacitat
Els teus usuaris hauran d'acceptar els Termes i Condicions de l'App, els quals han de ser redactats d'acord amb la nova llei. El mateix passarà amb la Política de Privacitat.

4#Dret a esborrar o dret a ser oblidat
Els usuaris han de tenir sempre el “poder” de veure, modificar i fins i tot esborrar qualsevol informació que s'hagi recollit.

5#Extraterritorialitat
Significa que el reglament RPGD està operatiu també en llocs fora de la Unió Europea.

 

Tens algun dubte amb el RPGD? Necessites assessoria per a la teva nova App o web? Contacta'ns, a Use It som experts a protegir les dades dels usuaris i els de la teva empresa.