portada-proyecto-XPserveis

Control i gestió de tasques

3 min (445 paraules)
Client
XP Serveis El Pla
Tipus de projecte
APP
Parlem de
apps
gestión
productividad

L'empresa XP Serveis al Pla aposta per optimitzar la seva productivitat i la gestió d'informes de control amb una app desenvolupada per Use It.


INTRODUCCIÓ

XP Serveis el Pla és una empresa que treballa en el sector multiserveis amb especialització en diversos oficis (com ara: lampisteria, obra, pintura ...) i amb més de 25 anys d'experiència. Per a aquest projecte es va dissenyar i desenvolupar una app a mida per a dispositius mòbils que permet als treballadors consultar les tasques assignades que han de realitzar i, un cop finalitzada, omplir i enviar un informe de control.

TO I ESTIL

La paleta de colors de l'app està basada en el color corporatiu i identificatiu de l'empresa, el blau, s'ha utilitzat per al header, botons, links, labels i elements a destacar o d'acció. El blau és un color que transmet professionalitat i integritat, valors que defineixen molt bé a l'empresa. Com color secundari de el blau es va escollir un gris mig que ens permet jerarquitzar i organitzar informació. A més està present en inputs, subtítols i categories de tipus de treball. El gris té simbolismes de compromís i neutralitat.

 

CONTROL I GESTIÓ DE TASQUES

XP Serveis és una app d'accés privat (només usuaris amb contrasenya) que permet als treballadors de l'empresa rebre les tasques pendents i tota la informació de cadascuna d'aquestes. L'app està composta de diferents mòduls, un dels quals permet veure la planificació en format llista o en format calendari mensual, i alhora veure el nombre de tasques que hi ha assignades per a cada dia. Un altre mòdul permet a l'usuari veure l'històric de tasques realitzades o configurar l'app.

LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL DE LA GESTIÓ D'INFORMES DE TREBALL I EMPLEATS JA ÉS POSSIBLE A TRAVÉS D'UNA APP QUE AFAVOREIX I OPTIMITZA LA GESTIÓ INTEGRAL.

 

TASQUES AMB TOTS ELS DETALLS

Les fitxes de tasques vénen definides per diferents detalls informatius com ara: Tipus de sinistre, vista, el client, dades de contacte i un mapa de Google Maps que permet el treballador generar una ruta fins a la ubicació de la tasca. Cada tasca pot tenir més d'una acció que pot anar ordenada segons prioritat o urgència, aquestes tasques han formularis interns que es van omplint i enviant a l'finalitzar cada acció de forma individual i que l'empresa rep i emmagatzema a la base de dades.

Necessites una app a mida per a la teva empresa o projecte?