portada-optimizar-imagenes

Com i per què optimitzar les imatges de la teva pàgina web?

12 February 2020
WEB
6 min (631 paraules)

Ja tinguis un web personal, corporativa o un blog, estem segurs que la teva web té una gran quantitat d'imatges, icones i altres elements gràfics per cridar i mantenir l'atenció dels teus usuaris, oi? Però per molt vistosa o cridanera que sigui la teva web, si fas servir molts recursos visuals i no els optimitzes google pot penalitzar el seu posicionament SEO, o el que és pitjor ... El temps d'espera massa llarg pot fer que els teus possibles clients, cansats de esperar, tanquin la pàgina i es vagin a una altra.

AFEGIR IMATGES A LA TEVA WEB O ENTRADA DE BLOC FA QUE LES VISITES augmentin, PERÒ SI LES PUBLIQUES AMB UN PES EXCESSIU TEU POSICIONAMENT EMPITJORARÀ.

 

PER QUÈ ÉS IMPORTANT OPTIMITZAR LES IMATGES?

1#Velocitat de càrrega
Una imatge de bona qualitat sense optimitzar pot arribar a pesar diversos MB (megabytes), la qual cosa és moltíssim. I tenint en compte que les persones som cada vegada més impacients ... Tot el que sigui esperar més d'un segon o dos, fa que abandonem la pàgina i anem a una altra.

2#Posicionament SEO
Google valora de forma molt positiva les webs que carreguen ràpid, això vol dir que com més optimitzada aquest teu web Google et premiarà amb una millor posició en els resultats del seu cercador.

3#Menys risc de fuga de clients
Un web lenta i pesada és sinònim d'un percentatge de rebot molt alt, i per descomptat ningú vol això per a la seva web. No fer esperar als teus usuaris farà que el percentatge de rebot disminueixi, i que els usuaris es quedin.

4#Menys feina per al servidor
El servidor és el "espai" on la teva pàgina web està emmagatzemada, i el que permet a l'usuari veure totes les pàgines, textos, colors, imatges ... Pel que si optimitzes les imatges, el teu servidor tindrà un millor rendiment en general.

ilustracion-compresion-imagen

COMPRIMIR MASSA UNA IMATGE POT AFECTAR DE FORMA NEGATIVA A LA TEVA PÀGINA WEB, JA QUE ALS USUARIS NO ELS AGRADARÀ VEURE UNA IMATGE SENSE DEFINICIÓ I PIXELADA.

 

COM OPTIMITZAR UNA IMATGE?

Hi ha diversos factors que afecten el pes i compressió d'una imatge o recurs gràfic, vegem com podem optimitzar una imatge.

1#Format de la imatge
Els més usats són dos: .png i .jpg. Png ofereix major qualitat i permet fons transparents, però pesa més. És ideal per a captures de pantalla, imatges amb molt blanc o logotip. Jpg permet jugar millor a l'hora de reduir la mida i pesa menys que un .png, però la qualitat serà menor, sol usar-se per a imatges molt grans, amb molts colors o elements.

2#Mesures
L'ideal és reduir una imatge a la mida de l'contenidor que tindrà a la web. És a dir, si la imatge en el contenidor es veu a una mida de 800 píxels, no té cap sentit que pugem una de 6.000 píxels.

3#Qualitat o "pes"
Tots els arxius tenen un "pes", que és la referència de quant ocupen en kilobytes, megabytes, etc. Quan modifiquem les seves mesures ho fem amb l'objectiu d'obtenir una mida i qualitat òptims, ja que una imatge com més gran, més pes tindrà.

 

EINES GRATUÏTES PER AJUSTAR I COMPRIMIR LES IMATGES

Ara que ja sabem que factors cal tenir en compte per optimitzar una imatge, veiem que eines gratuïtes podem usar per aconseguir el nostre objectiu.

  1. Photopea: alternativa gratuïta a Photoshop que permet obrir arxius PSD.
  2. Reducirfotos: eina per reduir la mida o retallar les imatges de forma senzilla.
  3. Web Resizer: permet retallar, rotar i ajustar la mida i la qualitat, tot en un.
  4. TinyPNG: pots pujar fins a 20 imatges de cop i te les tornarà pesant menys. Que no t'enganyi el seu nom, també comprimeix fitxers .jpg
  5. Compressor.io: admet diversos formats com .jpg, .png, .gif i .svg. A més et permet triar entre diferents tipus de compressió.

 

 

Vols realitzar la teva pàgina web de manera que Google et premiï i obtinguis un millor posicionament SEO? Contacta'ns , podem ajudar-te.