portada-https-web-segura

HTTPS, una web segura

12 February 2019
WEB
4 min (424 paraules)

No us ha passat mai que voleu entrar en un web i el navegador no us deixa perquè posa que la pàgina web "no és segura"? Si no us ha passat, qualsevol dia podries entrar en la teva pròpia web i que et surti una icona vermella advertint-te que entrar-hi és perillós. Però, per què no anava a ser segura la meva web? Seguiu llegint, us ho expliquem tot a continuació.

Si fas servir Google Chrome segur que t'hauràs fixat que alguns dels llocs webs que visites han passat d'usar el clàssic HTTP a usar HTTPS. I, ¿en què es diferencien t'estaràs preguntat?

 

QUÈ VOL DIR QUE EL MEU WEB SIGUI HTTPS? 

Doncs la "s" final d'HTTP t'està dient que la pàgina en la qual entres és segura. D'aquí la "s" afegida, de l'anglès "secure". Tècnicament hablandot un web HTTPS (protocol de Transferència d'Hiper-Text) és un protocol que permet establir una connexió segura entre el servidor i el client, que no pot ser interceptada per persones no autoritzades. En resum, és la versió segura de l'http (Hyper Text Transfer Protocol).

A dia d'avui és important per al posicionament SEO de la teva web que la teva pàgina sigui HTTPS, si no és així perds molt posicionament. Perquè la teva web aquest encriptada i evitar que Google et baixi el posicionament pel simple fet de que la teva web no sigui HTTPS necessites un certificat SSL que normalment ofereixen gratuïtament els servidors als usuaris i que poden instal·lar ells mateixos des del panell de control des el seu navegador.

 

QUÈ ÉS UN CERTIFICAT SSL?

Atès que la diferència amb el HTTP és l'ús de xifrat, la seguretat HTTPS depèn únicament de la tècnica de xifrat utilitzada. Actualment es tracta d'SSL, que generalment es considera segura. SSL, són les sigles de "Secure Sockets Layer" que si ho traduïm vindria a ser "capa de connexió segura". Es tracta d'un protocol que permet transmetre informació de manera xifrada per evitar que ningú la intercepti.

No obstant això, cal tenir en compte que una transmissió de dades segura per si sola no és suficient per protegir-los completament, sinó que també ha de ser emmagatzemada de forma segura pel destinatari. Així que i a saps, si alguna vegada t'has preguntat per què la teva web no és segura, la culpa no era teva, era d'el SSL!

 

L'equip de Use It ofereix pàgines web totalment segures perquè el teu web sigui sempre accessible per als usuaris. Vols rebre més informació? Contacta'ns