portada-beacons-bibliotecas-universidades

Els beacons en universitats 2.0

14 novembre 2018
IOT
5 min (513 paraules)

Trobar un llibre o servei en una biblioteca o universitat pot ser una tasca complexa i feixuga per a qualsevol persona ... oi? En aquesta publicació sobre Beacons us expliquem els beneficis dels beacons per a universitats i biblioteques.

LA REVOLUCIÓ DE LES UNIVERSITATS 2.0, GRÀCIES A L'INTERNET OF THINGS.

 

RESERVA EL TEU LLOC D'ESTUDI

Un estudiant pot arribar a perdre molt de temps en seleccionar una biblioteca per estudiar, ja que l'ocupació d'aquestes sol ser bastant alta en zones universitàries. Gràcies a la tecnologia beacon podem conèixer l'ocupació i llocs lliures de cadascuna de les biblioteques, d'aquesta manera podem crear un procés per a la reserva d'un lloc d'estudi per a l'estudiant, en temps real i des de la seva Smartphone mitjançant una APP.

LES BIBLIOTEQUES, UN LLOC DE REFERÈNCIA

Donar a conèixer els diferents tipus d'esdeveniments com exposicions, seminaris, conferències que s'organitzen en una biblioteca sempre ha estat una assignatura pendent. Gràcies als sensors beacons podem detectar a un usuari quan entra per la porta de la biblioteca i enviar-li una notificació amb els esdeveniments del dia, ja que el beacon identifica els smartphones dels usuaris que tenen l'app instal·lada.

 

TROBA EL LLIBRE O SERVEI QUE NECESSITES

Cercar un llibre en una biblioteca sempre sol ser un procés lent ja que no hi ha mapes de les zones i temàtiques de tots els recursos de la bilioteca, com ara: llibres, publicacions, documents ... Amb un beacon per zona i el telèfon intel·ligent de l'usuari, l'usuari pot seleccionar que llibre buscar i a el moment se li mostra un mapa i la ruta cap a la zona on es troba el llibre. A més, el mapa disposa d'indicacions i rutes alternatives per a gent amb mobilitat reduïda.

Però els llibres no són l'única cosa que de vegades resulta difícil de trobar en una biblioteca. Oferir i trobar tots els serveis d'una biblioteca és un repte ja que no solen tenir un llistat interactiu de tot el que pot oferir la biblioteca, com ara: sales d'estudi, ordinadors, arxius, lavabos, etc.

El nostre objectiu és oferir una tecnologia capaç de mostrar en mapes interactius les indicacions de tots els serveis de la biblioteca, on es poden incloure algunes rutes en funció de les característiques de l'usuari.

 

CREAR I CERCAR GRUPS D'ESTUDI

Buscar i trobar companys per compartir coneixements sempre ha estat un aspecte positiu. El problema és que no tots els estudiants coneixen els grups existents i molt menys la seva ubicació en les diverses biblioteques i universitats. Amb la tecnologia beacon i una simple aplicació mòbil és possible crear i buscar grups d'estudi en temps real, a més que l'usuari pot sumar-se a un grup i obtenir la ubicació d'aquest.

 

Creus que la tecnologia beacon serà una millora significativa per a les universitats i biblioteques? Si vols saber més informació sobre com podem ajudar-te a millorar els serveis de la teva universitat o els teus biblioteques, contacta'ns, podem ajudar-te.