img-onboarding-2

Onboarding, quan s'aplica?

25 agost 2021
APP
4 min (476 palabras)

Saps que és un onboarding? T'has trobat moltes aplicacions que tenen onboarding?

QUÈ ÉS UN ONBOARDING?

Un onboarding és el procés que veu l'usuari quan obra per primera vegada una aplicació mòbil a través d'una o més pantalles amb la finalitat d'ensenyar-li a utilitzar les funcionalitats més destacades que té l'app. En altres paraules, és com un petit tutorial inicial que rep l'usuari per a ajudar-lo a utilitzar aquesta aplicació.

QUAN UTILITZAR-LO?

Poder ensenyar a l'usuari tot el potencial que té una app, sense ni tan sols haver-se registrat en ella, és un atractiu que haurien de tenir totes. Farem servir un onboarding sempre que l'aplicació ho necessiti a causa de la seva multitud de funcionalitats o sigui una petició clara per part del client.

PERQUÈ UTILITZAR-LO?

Tot i així, hi ha moltes raons perquè un onboarding sigui un imprescindible en una aplicació mòbil:

· Permet presentar el potencial que té l'app:

Un dels beneficis més importants és que permet presentar tot el que es pot fer i que els usuaris que la utilitzin, puguin treure-hi tot el suc.

· Proporciona una bona experiència d'usuari:

És molt important explicar com funciona l'aplicació i ensenyar on es troben tots els elements per a realitzar les funcions que contingui, abans que esperar que l'usuari ho descobreixi pel seu compte.

És probable, que molts usuaris es perdin o no tinguin la suficient paciència per a comprendre l'aplicació, acabin deixant-la d'utilitzar o el que és pitjor, desinstal·lant-la del seu smartphone. Per això, amb uns simples passos podem guiar a l'usuari perquè tot això no succeeixi i garantir-li una bona experiència.

En resum, les primeres impressions són les que compten, per això per a un correcte onboarding, no ha de faltar la simplicitat dels elements per a no sobrecarregar l'espai útil i explicar de manera sintètica les funcionalitats.

Som especialistes en la creació d'aplicacions mòbils creatives que ajudin a vendre i que suposin un nou model de negoci per a l'empresa que ens ho encarrega. Ens caracteritza la innovació i el tracte impecable que oferim a cada un dels nostres clients.

 

Tens un projecte en ment?

En parlem