portada-app-vs-web

App vs Web

28 setembre 2018
SOFTWARE
7 min (771 paraules)

Si estàs pensant a posar en marxa el teu projecte però no tens clar en quina forma, si tens una idea però no saps per on començar, o dubtes entre invertir en una app o una web... Enhorabona! Aquestes en el lloc indicat. Perquè en aquest post t'explicarem els avantatges i inconvenients de cada tipus de projecte i en quin hauries d'invertir segons les necessitats del teu projecte. Comencem?

 

QUI ÉS QUI?

Una App mòbil és una aplicació que descarreguem en el nostre dispositiu mòbil a través de canals de distribució com Apple *Store o Play Store. En canvi, una web (o lloc web mòbil), és un document o informació electrònica a la qual accedim a través d'un navegador web i connexió a Internet.

EN GOOGLE PLAY STORE HI HA MÉS DE 3 MILIONS I MIG D'APLICACIONS, I UN 14% SÓN DE BAIXA QUALITAT.

 

APLICACIONS MÒBILS

AVANTATGES

1#Multi plataforma.
Això és alhora un avantatge e un inconvenient. És un avantatge ja que estar en un marketplace com Apple Store o Play Store proporciona una gran visibilitat per a la teva aplicació i alhora per a la teva empresa.

2#Notificacions i accés a les funcionalitats d'un dispositiu. 
El que ens permet crear apps amb accés a la càmera de fotos, al micròfon...

3#Posicionament ROSTEIXO o posicionament d'aplicacions mòbils. 
Estar entre els primers resultats d'una cerca app ens proporcionarà una gran visibilitat i més descàrregues de l'app.

 

DESAVANTATGES

1#Multi plataforma.
Necessites tenir, almenys, una aplicació per a iOS (Apple) i una altra per a Android (Google), la qual cosa suposa un cost més gran i menor visibilitat.

2#Els marketplace i els seus requisits.
No accepten qualsevol producte en els seus espais, la qual cosa ens porta a acatar certes característiques per a poder publicar-les.

3#Menor accessibilitat.
Només es pot accedir a ella des de certs dispositius com a telèfons intel·ligents o tablets.

 

 

PÀGINES WEB

AVANTATGES

El 50% de la població del món és usuari d'Internet, llavors fer una pàgina web sembla una gran idea, veritat? Veurem els seus avantatges:

1#Posicionament SEU
La visibilitat que podem aconseguir amb el posicionament en cercadors és bastant major que la dels marketplace per a aplicacions mòbils, encara que és més extensa.

2#Informació actualitzada
I més facilitat quant a manteniment.

3#Preu
El preu sol ser una mica més econòmic que les aplicacions mòbils.

4#No necessita ser descarregada
Qualsevol persona (i des de qualsevol lloc del món) pot accedir a la web adaptada simplement accedint des del seu navegador.

 

DESAVANTATGES

1#Connexió Internet
Sempre es necessita connexió a Internet i un servidor web.

2#Navegador web
Es necessita un navegador web, i a vegades, depenent del navegador es pot visualitzar la web de manera diferent.

3#Responsive
Cal adaptar la plataforma web a dispositius mòbils (responsive) o tenir una versió en exclusiva.

 

PER QUIN DECIDIR-SE?

Triar una app o una web no ha de triar-se només segons el pressupost del qual es disposa, sinó que s'ha de fer pensant, en gran part, en el públic objectiu. Ja que serà el públic objectiu qui usarà el nostre projecte i volem que l'experiència d'usuari sigui el més bona possible. Podem fer el procés d'elecció més fàcil a través d'unes simples pautes i preguntes:

1. Què prefereix el teu públic objectiu? Segons el públic objectiu del teu projecte podràs veure que tipus de dispositiu usa més.

2. Què estan fent els teus competidors? Van triar una app o una web? Analitza les opcions que trien o van triar els teus competidors.

3. Obtingues més informació sobre els teus clients actuals. Perquè cal cuidar i *fidelizar als clients que ja tens, llavors conèixer la seva opinió sobre el projecte és una gran idea.

4. Augmenta la visibilitat de la teva marca. Analitza on i quan és més probable que els clients utilitzin el teu producte.

 

LES APPS SOLEN USAR-SE EN L'AIRE LLIURE I TRANSPORT PÚBLIC, MENTRE QUE LES WEBS DES D'OFICINES. - SEGONS *LANCETALENT.

 

5. El teu producte oferirà informació sensible al temps o facilitarà accions immediates? Per exemple, informació respecte a la seva ubicació, promocions o ofertes en curs, navegació guiada...

6. Aquesta pensat per a assumir o encoratjar l'ús diari freqüent? Com per exemple, apps de notes, llista de tasques pendents, xarxes socials, jocs, mapes, apps de transport...

7. Quin és el teu pressupost? La construcció d'una web o una app tenen pressupostos diferents, així que cal tenir en compte dels diners que vols invertir en el projecte.




Si después de leer este articulo aún no te has decidido sobre cuál es la mejor opción para tu proyecto, contacta'ns, som experts desenvolupadors de webs i apps. T'esperem!