portada-gestores-contenido

Gestors de contingut o CMS

23 Juliol 2018
SOFTWARE
6 min (693 paraules)

En el moment en el qual et decantes per llançar un blog o un lloc web has de tenir en compte diversos factors, i un d'aquests és que opció usaràs per a gestionar o modificar el contingut del teu blog o lloc web. Avui dia hi ha molts gestors de contingut i, encara que tots tenen avantatges, alguns resulten més fàcils d'usar que uns altres.


PERÒ... QUÈ ÉS UN GESTOR DE CONTINGUT?

Un sistema de Gestió de Contingut (o Content Management System) és una aplicació web que permet la creació, administració i publicació de contingut en una pàgina web. Però no sols s'usa en pàgines webs, també és molt popular per a gestionar blogs, fòrums, educació e-learning i comerç electrònic (e-commerce).

EL 58,8% DE LLOCS WEB AMB GESTOR DE CONTINGUT USA *WORDPRESS.

 

GRANS AVANTATGES

Si t'aquestes plantejant usar un CMS, però no aquestes del tot convençut perquè creus que és alguna cosa mooooolt tècnica... Continua llegint perquè et comptem algunes dels seus avantatges:

1. Comoditat i fluïdesa en les actualitzacions.
Si decideixes treballar amb CMS podràs crear i actualitzar els teus continguts quan vulguis. (Nosaltres implantem CMS en moltes de les webs per a la gestió del blog.)

2. Plantilles totalment personalitzables. 
La majoria de gestors de contingut disposen de plantilles de dissenys de llocs web, encara que moltes són de pagament o ja les han usat en moltes webs. (Nosaltres recomanem dissenys únics i fets per a cada marca i/o empresa en concret.)

3. Comptaràs amb una biblioteca. 
I això que significa? Que tindràs un espai on es guardaran tots els arxius i continguts que vagis pujant a la teva pàgina web / blog.

4. Treball col·lectiu.
Els CMS et permetran compartir fàcilment el teu treball amb altres usuaris i administradors, la qual cosa facilitarà un treball col·lectiu i la possibilitat de crear contingut més variat i específic.

5. Hola Google! 
Amb un CMS tens majors possibilitats de ser trobat per Google, ja que els millors CMS són SEO friendly, per la qual cosa comptaràs amb diverses característiques i eines que et serviran per a optimitzar els teus continguts als motors de cerca.

 


CMS MÉS POPULARS

Si ja estàs convençut de voler usar un CMS per a gestionar el teu lloc web o blog, et deixem una llista dels més populars i usats en l'actualitat:


Drupal 8
És un conegut sistema de gestió de continguts destinat a ajudar dissenyadors professionals a crear llocs web potents.  És un programari totalment lliure, que utilitza codi obert i que ofereix una infinitat de possibilitats a l'hora de crear, actualitzar i gestionar un lloc web d'una forma senzilla i realment eficaç. També inclou eines de blog, formularis d'email, motors de cerca i mapes del lloc.

En la nostra opinió, un dels més complets i amb més opcions del mercat.



WordPress
És un dels gestors més populars, i atén milers d'usuaris i llocs web gràcies a la seva flexibilitat d'eines i la seva interfície fàcil d'utilitzar. A pesar que no té tantes possibilitats, les seves eines d'aprovació de contingut, compatibilitat amb SSL i privilegis granulars protegiran el teu contingut. Com a punt positiu, WordPress té una gran quantitat de plugins i complements natius o de tercers.



Joomla
Funciona bé per a les empreses que busquen convertir el seu lloc web bàsic en una cosa més atractiva, únic, interactiu i professional, gràcies a una àmplia selecció de complements de negocis.


Magento
Sistema de gestió de contingut orientat a crear atractius i potents llocs web per a e-commerces. Pots triar entre plantilles o crear les teves pròpies, el sistema proporciona característiques pròpies de seguretat i privacitat per a cumplir amb les lleis vigents i els requisits de la indústria de targetes de pagament.


Silverstripe
CMS de codi obert que permet crear llocs web, intranets i altres aplicacions.


Prestashop
Un dels gestors de contingut web més populars per al desenvolupament de ecommerces.



SOM DRUPAL 8

Entre tots els CMS que existeixen, nosaltres apostem per Drupal, per les seves característiques i possibilitats que ens ofereix, ja que ens permet generar i modificar dissenys i contingut amb total llibertat. I el teu... Ja t'has decidit? Contacta'ns, i t'ajudem a triar quin s'adapta millor a tu!