proyecto-tipografias-logotipo

Tipografia per al teu logotip, com triar-la?

10 February 2020
DISSENY
5 min (515 paraules)

En alguna ocasió us hem parlat de les tipografies, de les tipografies per a web i fins i tot de les nostres 10 tipografies preferides. Però fa unes setmanes us vam explicar com crear un logotip de forma correcta, i avui volem ajudar-vos a triar la tipografia perfecta per al vostre logo segons el vostre sector i el què vulgueu transmetre.

LA TIPOGRAFIA ESCOLLIDA SERÀ CLAU A L'HORA DE TRANSMETRE ELS VALORS I LA PERSONALITAT DE LA TEVA MARCA.

Un dels errors més freqüents a l'hora de crear un logotip, és basar-nos en les tipografies de moda o copiar les de grans marques amb el pensament que ajudarà a popularitzar la nostra pròpia. Lamentablement les coses no funcionen així, i és un fet irrefutable que les marques que porten més en el mercat i que reconeixem, ja tenen una identitat creada, i intentar plagiarla sols ens perjudicarà. Hem de triar una tipografia que si pot ser, compleixi les següents característiques:

  1. Evita l'ordinari, no et conformes amb les tipografies predeterminades del teu ordinador, busca i troba la ideal per la teva marca.
  2. Sé atemporal, perdurar a través dels anys sense necessitat d'un restyling, és una cosa que molt poques marques aconsegueixen.
  3. Que sigui llegible, si les persones que ho veuen no poden llegir-lo, tampoc ho recordaran.
  4. Tingues en compte l'espai entre els caràcters.

 

NO TOTES LES TIPOGRAFIES ENCAIXEN EN TOTS ELS SECTORS

Per poder triar correctament les fonts tipogràfiques i els seus elements per a la teva marca, heu de fer-vos la següent pregunta: Què vull que transmeti?
Dins del que volem que transmeti, cal tenir com a prioritat, quin és el nostre sector: A què ens dediquem? Depenent de el sector en el qual ens trobem haurem de descartar segons quines tipografies. Per exemple, un bufet d'advocats que vol crear la seva identitat de marca i el seu logotip no hauria d'optar per usar una tipografia de la família de les decoratives, com les següents:

composicion-tipografias-decorativas

 

Aquestes tipografies solen conèixer per tenir molta personalitat, però en algunes ocasions resulten massa divertides, estranyes o il·legibles per a un bufet d'advocats. Cal tenir sempre en compte el paper psicològic que exerceixen les tipografies en els nostres lectors. Nosaltres proposaríem tipografies de les famílies amb serifa, sans serif o fins i tot alguna manuscrita, depenent sempre del que la marca vulgui transmetre.

composicion-tipografias-2

 

 

QUÈ VULL QUE TRANSMETI?

Les tipografies influeixen de manera psicològica en el subconscient de les persones, una tipografia pot evocar diversió i una altra professionalitat. Tenir molt clar que volem que transmeti el nostre logotip, ens ajudarà a escollir la tipografia que millor compleixi els nostres requisits.

infografia-psicologia-tipografias

LES TIPOGRAFIES PODEN CANVIAR EL MISSATGE QUE VOLEM TRANSMETRE.

 

A Use It som experts en disseny i branding ajudant a les marques a construir una identitat visual forta, començant pel disseny del seu logotip. Vols crear des de zero, o fer un redisseny, del logotip de la teva marca i/o empresa? Parlem.