portada-bootstrap

Bootstrap, un bon framework

20 February 2018
SOFTWARE
3 min (318 paraules)

Bootstrap és un framework desenvolupat per Twitter que té com a objectiu facilitar el disseny web. Permet crear de forma senzilla webs de disseny adaptable, és a dir, que s'ajustin a qualsevol dispositiu i grandària de pantalla i que sempre es vegin igual de bé. És Open Source o codi obert, per la qual cosa ho podem utilitzar de forma gratuïta i sense restriccions.



Per què ens agrada?

Doncs perquè el resultat agrada a clients/as i usuaris/as, ni més ni menys. A la gran majoria de persones que ens contracten els preocupa que visitar el seu web sigui una experiència agradable i atractiva, ja sigui des d'un ordinador o des d'un mòbil o tableta. Amb Bootstrap s'aconsegueix que la càrrega de la web sigui ràpida i que la navegació sigui fluïda i intuïtiva. A més, facilita molt la construcció d'una pàgina, que sempre va bé.



Avantatges de treballar amb Bootstrap

La més genèrica és que permet simplificar el procés de maquetació, servint-nos de guia per aplicar les bones pràctiques i els diferents estàndards. Aquí van uns quants pros més:

Pots tenir una web ben organitzada de forma visual ràpidament: la corba d'aprenentatge fa que el seu maneig sigui assequible i ràpid si ja saps maquetar.

Permet utilitzar molts elements web: des d'icones a desplegables, combinant HTML5CSS i Javascript.

Sigui el que sigui que creiem, el disseny serà adaptable, no importa el dispositiu, l'escala o resolució.

El grid system: maquetar per columnes mai va ser tan fàcil. A més, són molt configurables.

S'integra molt bé amb les principals llibreries Javascript.

L'haver estat creat per Twitter ens dóna certes garanties: està molt pensat i hi ha molt treball ja fet. Per tant, hi ha una comunitat molt activa creant, arreglant coses, oferint plugins i molt més.

Compta amb implementacions externes per WordPressDrupal, etc.

Ens permet usar LESS i SASS, que permeten enriquir encara més els estils de la web.