img-dominios-seo

Quin es el millor domini per la teva web? Quants tipus existeixen?

10 maig 2021
WEB
8 min (719 palabras)

Alguna vegada t'has preguntat de què depèn la terminació d'una web? Explicarem detalladament, tot el que has de saber sobre els dominis. Però abans de res, definirem el concepte.

QUÈ ÉS UN DOMINI?

Un domini és la denominació que es dóna a una pàgina web o de forma més clara, és el nom al qual es dóna a un lloc en concret a Internet. Podem comparar un domini, com el teu número d'identitat o DNI. Es tracta d'una cosa única que no existirà enlloc més. El domini estarà allotjat en un hosting. És recomanable que tinguis un bon nom de domini perquè els usuaris et trobin fàcilment.

QUINES PARTS TÉ UN DOMINI?

Cal fer una distinció entre les diferents parts d'un domini d'internet:

· El nom de domini; és el nom de l'empresa o empresari.

· La terminació del domini; és l'extensió que té al final del nom.

Per posar un exemple, en el domini www.useit.es el nom del domini seria “Useit” i la terminació seria “.es”.

 

QUANTS TIPUS DE DOMINIS EXISTEIXEN?

Podem fer una classificació que et pot servir per saber què necessites i quin és el perfecte per al teu projecte.

Domini de marca: Es vol donar a conèixer la teva marca i que sigui recordable. Et mostrem exemples d'alguns clients nostres que compleixen els requisits d’aquest tipus de domini:

Domini de paraula clau: En aquest tipus de domini es tracta de tot el contrari als de marca, tenir un bon posicionament a Google a través de les paraules que tingui la web. A continuació et deixem alguns exemples de clients que compleixen amb domini de paraula clau:

Domini combinat: La mateixa paraula ho diu, és una combinació dels dos tipus de domini citats anteriorment. Té els avantatges dels dos, bon SEO i donar-se a conèixer com a marca.

Per posar un exemple; paulanutrición, conté una paraula clau “nutrició” i “paula” que actua com a marca personal.

 

EXTENSIONS DE DOMINI

Hi ha tantes extensions com tipus de persones en el món, però parlarem de les més conegudes:

Els .com: Van ser creades per a ús comercial però són les més conegudes i estan “on the world”. És el tipus d'extensió que tots recordem i és el que es recomana en crear un lloc web.

Els Top 2; .net i .org: Solen ser les més utilitzades i són internacionals. És una bona alternativa si el domini .com amb el nom de la teva empresa ja s'està utilitzant abans que usar altres extensions menys conegudes.

Geogràfics: Són una bona opció si el teu target és nacional. Es tracta d'una mena d'extensió al qual es pot arribar a altres països, però estan pensades per a utilitzar-les en un sol país.

 

Ara ja saps que és un domini i quins tipus de dominis existeixen. Nosaltres t'hem explicat els més utilitzats, però existeixen molts més i cadascun, ofereix el seu servei.

Si estas pensant en crear el teu projecte web però tens dubtes sobre quin domini és el millor per al teu negoci, pots deixar-te assessorar per nosaltres.

 

A Useit som experts en desenvolupament web i podem fer realitat el teu web amb el domini que s' adapti millor al teu negoci. Per a sol·licitar més informació, contacta'ns i t'informarem sense cap compromís.

CONTACTA'NS