portada-proyecto-app-vilaconnect

Vilaconnect, connectant usuaris i municipis

5 min (515 paraules)
Client
Diputació de Lleida
Tipus de projecte
APP
Parlem de
apps
agenda
catálogo
institución

Vilaconnect és un projecte app impulsat per la Diputació de Lleida en el qual Use It ha estat l'encarregat de dissenyar i desenvolupar l'app. La finalitat del projecte és la d'oferir un llistat de municipis amb les seves respectives notícies, notificacions, agendes ... En aquest projecte també ha participat l'empresa de tecnologia Semic.

 

INTRODUCCIÓ

La Diputació de Lleida és una institució supramunicipal que té la seva raó de ser en els ajuntaments i, per tant, en tots els habitants de la província de Lleida. Els valors de la corporació es basen en el compromís amb les persones, la defensa del món local, el desenvolupament integral del territori i la projecció internacional de les terres de Lleida.

TO I ESTIL

Amb aquesta app s'ha buscat la màxima personalització per a cada municipi, i encara que el color principal és el verd fosc corporatiu de la Diputació de Lleida, cada municipi disposa del seu propi color d'identitat. Així doncs, en funció que municipi estiguem visualitzant el color de la interfície d'usuari es modifica, i veurem el menú, botons i top-nav d'un color o un altre.

PERSONALITZAR CADA MUNICIPI AMB EL SEU COLOR D'IDENTITAT, AJUDA A DISTINGIR ELS DIFERENTS MUNICIPIS, ELS SEUS APARTATS I EL SEU CONTINGUT.

UNA APP MOLT COMPLETA

La funcionalitat d'aquesta app és la de connectar els diferents municipis de la província de Lleida perquè l'usuari pugui escollir de quin municipi l'interessa rebre notificacions, notícies, esdeveniments, etc.

L'estructura general de l'app està formada per tres apartats: Municipis, Afegeix i Esdeveniments. L'apartat de municipis és el llistat de poblacions que hem afegit al nostre propi catàleg, el d'afegir serveix per afegir-un nou municipi al nostre llistat i el d'esdeveniments ens mostra un calendari amb tots els esdeveniments que hem afegit al nostre catàleg.

disseny-inicial-vilaconnect

 

FUNCIONALITATS PERSONALITZABLES I ADAPTABLES

Per a aquest projecte es van crear vuit mòduls de funcionalitats que permeten, en funció de les preferències del municipi, incloure-les o no en el seu apartat.

1#Notificacions
Informació important o d'interès per a l'usuari que l'ajuntament envia a través de notificacions push al seu smartphone. En les notificacions es poden afegir links, arxius per descarregar, etc.

2#Notícies
Resum de notícies relacionades amb el municipi o del seu interès com ara resums d'esdeveniments passats, protocols, guies ...

3#Agenda
Agenda amb esdeveniments que s'organitzen al municipi. Es poden visualitzar en format calendari o llista.

#Incidències
Mòdul vinculat amb un link extern on els usuaris poden enviar incidències.

5#Participació
El mòdul de participació és un espai on l'ajuntament comparteix links d'enquestes i formularis.

6#Destacats
Links externs fixos de contingut d'interès, pàgines web, altres apps, etc.

7#Mapa o punts d'interès
Mapa amb diferents punts d'interès del municipi, com ara ajuntament, poliesportiu, etc. També es poden visualitzar en format llista.

8#Sobre l'ajuntament
Informació bàsica de contacte de l'ajuntament. Telèfon, correu electrònic, horaris, pàgina web, adreça completa ...

 

Estàs pensant en posar en marxa un projecte amb aquestes característiques i/o funcionalitats?