portada-beacons-hospitales

Beacons, la nova tecnologia per a hospitals

9 novembre 2018
IOT
5 min (504 paraules)

Seguint amb les publicacions de Beacons en diferents àmbits, avui us portem una publicació sobre l'ús i possibilitats dels Beacons en el sector sanitari, concretament per a hospitals i clíniques.

 

SEGUIMENT DE PACIENTS

Quan vam acompanyar a un familiar a una operació, l'espera se'ns sol fer eterna al no saber en quina part de l'procés es troba, si tot està sortint de la forma correcta o si hi ha complicacions. Gràcies a un beacon acoblat en una polsera esterilitzable que se li lliuraria a l'pacient a l'ingressar, podríem saber en tot moment la seva ubicació, el seu estat dins de l'procés i enviar notificacions automàtiques i informatives als familiars.

ELS beacons PERMETEN CONÈIXER LA UBICACIÓ DEL PACIENT EN TEMPS REAL.

 

INSTAL·LACIONS I PERSONAL MÉS EFICIENT

Els beacons són una opció molt beneficiosa per als metges, cirurgians i personal de l'hospital en general, ja que ofereixen la possibilitat de mantenir un control dels diferents quiròfans i rebre informació sobre els rendiments dels espais, com ara: saber el nombre de operacions realitzades, el temps d'ocupació dels espais, el seu estat ... I alhora optimitzar el temps d'aquests, avisant a zeladors quan el pacient surt de quiròfan o a l'equip de neteja un cop finalitzada una operació.

ARRIBADA A CONSULTES A TEMPS

A l'arribar a un hospital, moltes vegades els pacients amb visita programada no tenen molt clar a què consulta han d'adreçar-ni com arribar-hi. A través de l'app i els sensors becons de l'hospital, a l'entrar per la porta principal el futur pacient rebrà un avís push de benvinguda i sabrà a l'instant on dirigir-se i com arribar-hi amb la ruta més ràpida i / o adaptada a les seves necessitats . Gràcies als beacons col·locats de forma estratègica es poden generar rutes i navegació interior des de qualsevol punt de l'hospital, fet que ajudarà a evitar que es formin cues d'espera d'hores i agilitzarà el procés en les consultes i visites.

MADRID I CATALUNYA SÓN LES COMUNITATS QUE MILLOR APROFITEN LES SEVES INSTAL·LACIONS I RECURSOS.

 

NO OBLIDEM LA L'EQUIP I EL MATERIAL

Hi un tipus de beacons anomenats "tags" (Asset tracking) que permeten rastrejar objectes. Aquests petits sensors s'acoblen a qualsevol objecte que vulguem tenir controlat i localitzat, com ara: cadires de rodes, equips electrònics mòbils, etc. I d'aquesta manera podem saber en tot moment la seva ubicació, saber si estan en ús o no i evitar el robatori d'aquests, aconseguint així estalviar molts diners a l'hospital.

Creus que la tecnologia beacon hauria d'estar present ja en tots els hospitals? És una millora molt eficient tant per l'equip mèdic com per als pacients? Si t'interessa la tecnologia beacon per al teu hospital i / o clínica pots llegir més sobre ella aquí, o també pots contactar amb nosaltres, podem ajudar-te.