portada-domotica-aplicaciones

Domòtica: 5 aplicacions principals

3 abril 2020
IOT
4 min (444 paraules)

Fa unes setmanes us vam parlar sobre la domòtica: què és, caracteristiques i funcionament. Avui volem compartir amb vosaltres algunes de les seves aplicacions principals en diferents camps. Es diu que, des del punt de vista teòric, les aplicacions de la domòtica només estan limitades per la imaginació de les persones.

 

APLICACIONS PRINCIPALS

Fins al dia d'avui, els camps d'aplicació on es troba la domòtica es podrien catalogar com els següents:

1#GESTIÓ ENERGÈTICA

Quan ens referim a la gestió energètica, estem parlant de l'administració de les energies que s'utilitzen en un immoble, com pot ser una casa, bloc de pisos o oficines. En la gestió energètica trobem tres pilars fonamentals:

1#Estalvi energètic
On es persegueix la reducció de l'consum, evitant així el malbaratament de l'energia. Per exemple, avís de portes o finestres obertes quan la calefacció està encesa.

2#Eficiència energètica
També es busca la reducció del consum, però a la vegada que l'energia sigui aprofitada a l'màxim. Per exemple, emprant un sistema corrector de potència que evita que es sobrecarreguin les línies.

3#Generació energètica
Totes les aplicacions responsables de controlar qualsevol tipus de sistemes de generació d'energia. Per exemple, plaques solars.

LA GESTIÓ ENERGÈTICA ÉS CONSIDERADA UNA DE LES APLICACIONS MÉS DESTACADES DE LA DOMÒTICA.

 

2#CONFORT I COMODITAT

La domòtica busca millorar la qualitat de vida i cobrir les necessitats dels seus usuaris, per això en molts immobles la domòtica posseeix un control total. S'utilitza principalment per realitzar tasques repetitives i rutinàries de forma automàtica, i en segon lloc per programar accions o escenes per adaptar-se a les necessitats de cada persona. Per exemple, control de la il·luminació, control de la climatització, control d'obertures de portes o finestres, control de reg ...

3#SEGURETAT

S'aplica la domòtica per crear una xarxa de seguretat encarregada de protegir les persones i els béns, aquesta aplicació es recolza en dos pilars que són la prevenció i la detecció. En aquestes aplicacions la domòtica té ple coneixements de l'estat de les portes, finestres i sensors, i pot prendre el control d'aquesta informació i així protegir tota la llar.

4#COMUNICACIÓ

Encara que potser sembli menys important, és en realitat de les més importants ja que és l'encarregada de comunicar l'estat i controlar els sistemes a distància.

5#ACCESSIBILITAT

Aquesta aplicació de la domòtica persegueix la possibilitat de l'accés de qualsevol persona a qualsevol entorn. Com a exemple, podem anomenar els sistemes d'acció per veu, els quals permeten executar qualsevol tipus d'acció mitjançant una ordre de veu específic.

 

Està pensant en realitzar un projecte IOT per la seva empresa o administració pública? Contacta'ns, podem ajudar-te.