La resistència als antibiòtics és una amenaça global greu per a l'eficàcia dels tractaments contra malalties infeccioses. La Unió Europea ha prioritzat aquesta lluita, establint una estratègia comuna i encoratjant els països membres a implementar plans nacionals per abordar aquest desafiament.
A Lleida s'ha pres una decisió crucial per col·laborar en aquesta lluita i s'ha implementat el pla d'acció P-ILEHRDA. Aquest projecte té com a objectiu reduir el risc de selecció i propagació d'aquestes resistències, mitigant així, el seu impacte a la salut tant humana com animal. Use It, en col·laboració amb el Comitè científic P-ILEHRDA, ha creat una aplicació per facilitar la cerca de protocols humans i animals als professionals de la salut.
Desenvolupar una aplicació mòbil que informi els usuaris sobre els protocols a seguir depenent de la malaltia que es pateixi. Gràcies a això, podran obtenir informació rellevant i actualitzada amb només uns clics.
- Crear una app per centralitzar tota la informació.
- Agilitzar els resultats dels diagnòstics.
- Afegir una secció de prescripcions per a animals productors d'aliments i no productors.
- Evolucionar la marca amb una nova identitat visual.
La implementació d'una metodologia de desenvolupament és crucial per garantir l'efectivitat, l'eficiència i la satisfacció dels requisits del client en un projecte de programari. El nostre enfocament estructurat en el procés es desglossa en les etapes següents:
Per desenvolupar l'aplicació es va optar per Angular Framework, una biblioteca d'interfície d'usuari basada en components que ajuda a dissenyar aplicacions. Fem servir també la tecnologia de Progressive Web Application (PWA), que permet que l'aplicació s'executi més ràpidament i sense interrupcions, per tal de millorar l'experiència d'usuari. Finalment, per garantir la compatibilitat de l'aplicació amb múltiples plataformes, com ara iOS, Android, Electron i web s'ha utilitzat la tecnologia Capacitor.
L'aplicació està disponible per a baixar a totes les plataformes. No obstant això, és important tenir en compte que cal una versió mínima d'Android 5.1 o superior per utilitzar-la.
Després d'analitzar els requisits del projecte es va crear l'arquitectura de navegació i es va desenvolupar un prototip interactiu. Amb aquest últim, es va obtenir una representació visual detallada de l'estructura de l'aplicació per tal d’oferir una comprensió més clara i concisa del funcionament. Així mateix, es va dissenyar la identitat visual de la marca ProApp, seguint les directrius de disseny proporcionades pel client, garantint una coherència visual i una identificació sòlida.
ProApp compta amb una interfície simple i neta, amb un sistema de navegació fluid i orientatiu per a l'usuari, impedint que es perdi a l’aplicació. Cada classificació està ordenada alfabèticament, fent les cerques més intuïtives i fàcils d'interpretar. S'ha utilitzat un blau fosc que predomina a tota l'app com a color primari, el blanc per als botons, el negre per al text i podem trobar un vermell clar que s’aplica per a les notificacions i alertes. A més, introduïm una iconografia minimalista i lineal que exhibeix elements gràfics nítids i directes, facilitant a l'usuari una associació visual ràpida.
La transformació de ProApp ha estat essencial per brindar als usuaris una experiència òptima. Ara, tenen accés a la informació de manera ràpida i organitzada, cosa que els permet treure el màxim profit de l'aplicació. Hem expandit les funcionalitats per incloure el diagnòstic d'animals, assegurant una atenció completa tant per a humans com per a les mascotes. A més, hem donat a ProApp un nou aspecte: modern i professional. Aquest canvi d'imatge reflecteix el compromís amb la innovació i l'excel·lència en la cura de la salut.
Inicio
A la pantalla inicial podem trobar tres botons que divideixen l'aplicació en tres seccions (Prescripcions humanes, animals i informació general sobre ProApp i un missatge sobre les darreres actualitzacions).
Prescripciones
Siguin humanes o animals, trobarem un llistat ordenat alfabèticament dels diferents protocols a seguir i també altres opcions com calculadores i escales.
Protocolo
A cada tipus de prescripció podem veure els seus diferents protocols i la seva última actualització amb la descripció respectiva i un botó que ens porta a un PDF que explica detalladament els processos que s'han de seguir.
Actualizaciones
Aquí podem trobar els darrers canvis que s'han introduït als protocols. S'envia una notificació quan apareix una nova actualització.
Sobre ProApp
Aquí podrem trobar la carta de presentació, la informació de l'aplicació, els integrants del comitè científic P-ILEHRDA i els promotors.