portada-google-fonts-mundo-letras-fuentes

Google Fonts, un món de lletres i fonts web (gratuït)

14 maig 2020
DISSENY
4 min (481 paraules)

Google Fonts va veure la llum per primera vegada l'any 2010, i amb el pas dels anys s'ha anat establint com el recurs tipogràfic essencial per a creatius digitals i com un dels millors i més valorats bancs de fonts tipogràfiques.

PERÒ ... QUÈ ÉS GOOGLE FONTS I COM FUNCIONA?

Google Fonts, anteriorment conegut com Google Web Fonts, és un directori interactiu i digital amb més de 900 famílies de fonts tipogràfiques d'ús lliure i gratuït. És a dir, més de 900 fonts de lletres per a usar en els llocs web, aplicacions mòbil ... I en els dissenys en general. La qualitat de les seves fonts "codi obert" les fa imprescindibles tant per a ús personal com comercial, a més que la majoria de les fonts compten amb nombrosos estils.

LES FONTS DE GOOGLE FONTS ESTAN DISSENYADES OPTIMITZANT LA LLEGIBILITAT DELS SEUS CARÀCTERS EN ELS DISPOSITIUS DIGITALS.

Entre tantes opcions, Google Fonts disposa d'un cercador per nom o ens dóna la possibilitat de filtrar segons la categoria (família tipogràfica, com poden ser tipografies serif, sans serif, display, handwriting o monospace), l'idioma o les propietats de la font (nombre d'estils, gruix, amplada i / o inclinació). A més Google Fonts ens dóna l'opció de comparar diferents fonts seleccionades i ens ofereix combinacions de fonts per crear contrast d'estil.

google-fonts-combinación-fuentes

Font: Google Fonts

 

LA REVOLUCIÓ DE LES WEB FONTS

La revolució de les Web Fonts va començar fa uns anys, però encara segueix en peu. Anteriorment era l'ordinador qui proporcionava la font en un lloc web, fet que limitava moltíssim els dissenys o feia que es veiessin diferents segons el dispositiu. Gràcies a l'arribada de plataformes com Google Fonts, i el fet que ara és el lloc web qui proporciona la font de la web, el disseny web ha incrementat les seves possibilitats en creativitat.

GOOGLE FONTS ENS FACILITA L'ÚS DE LES FONTS PROPORCIONANT UNA LÍNIA DE CODI.

 

QUÈ PERQUÈ ENS ENCANTA GOOGLE FONTS?

Google Fonts no és un simple banc de fonts tipogràfiques, Google Fonts va més enllà ja que ens proporciona informació sobre cadascuna de les fonts de què disposa. Vegem que podem trobar en una "fitxa" d'una família tipogràfica:

  1. El glifo.
  2. Representació de tots els caràcters que componen la font.
  3. El dissenyador de la font.
  4. Descripció i presentació sobre la font.
  5. Estils disponibles que componen la família.
  6. Combinacions populars amb altres fonts.
  7. Usos segons els països i nombre de vegades que s'ha fet servir l'última setmana.

 

Google Fonts és el nostre catàleg de fonts favorit i el que més fem servir per als dissenys que realitzem. Vols iniciar un nou projecte però no saps per on començar? Contacta'ns, ens agradaria molt escoltar la teva idea.