portada-meta-tags

Meta tags: què són, per a què serveixen i eines

13 març 2020
SOFTWARE
5 min (519 paraules)

Potser hagis sentit a parlar en alguna ocasió dels meta tags, i més dels dos tipus de meta tags que més es fan servir actualment: el meta-title i la meta-description. I si mai has sentit aquestes paraules i t'estàs preguntant ... Què són els meta tags? I per a què serveixen? No et preocupis, perquè avui et definim que són, per a què serveixen i algunes eines per incloure'ls a la teva web.

 

QUÈ SÓN ELS META TAGS?

Meta tags, o en espanyol "elements meta" o "meta etiquetes", són ni més ni menys que unes línies de codi HTML que s'insereixen en una pàgina web perquè les llegeixin els motors de cerca, amb la finalitat d'incloure informació de referència sobre la pàgina en forma de metadades. Tot i que els meta tags són línies i fragments de codi HTML, no cal entendre de programació per poder introduir-los.

En el cas de no tenir coneixements de programació, avui en dia hi ha un munt d'eines SEO que ens permeten incloure els meta tags sense necessitat d'obrir tan sols el codi font de la pàgina.

 

PER A QUÈ SERVEIXEN?

Els meta tags tenen dues funcions principals:

  1. Contribuir al posicionament orgànic d'una pàgina (SEO).
  2. Servir de primera impressió per als usuaris que facin una recerca en un navegador.

 

Si parlem de codi, els robots dels motors de cerca llegeixen, entre altres elements, els meta tags d'una pàgina per determinar el contingut de les mateixes. Per aquest motiu, els meta tags contribuiran al bon o mal posicionament orgànic de la nostra pàgina.

ELS META TAGS S'ESCRIUEN EN EL <HEAD> DE CADA PÀGINA.

Per a l'usuari, els meta són el que el cercador els mostra com a resultats de cerca. És a dir, és la nostra carta de presentació davant d'un usuari que fa una recerca sobre un tema. Per això, els meta tags han de ser molt descriptius del contingut de la pàgina, destacant sobretot els punts claus i d'interès.

captura-meta-tags

 

EINES PER INCLOURE ELS META TAGS

Com us hem comentat més amunt, els meta tags són línies de codi però no necessàriament es necessita saber programació per incloure-les. Hi ha moltes eines que tenen opcions perquè puguem incloure els meta tags sense necessitat d'accedir al codi. Nosaltres us en deixem tres:

1#Google Webmaster Tools
Eina gratuïta de Google on en l'apartat de "Aspecte de la recerca" ens dóna informació sobre les meta etiquetes, així com consells sobre com millorar-les.

2#Screaming Frog
Una altra eina gratuïta que ens permet analitzar el SEO Onpage d'una web i ens dóna informació detallada de diversos factors.

3#SEO by Yoast
Plugin de WordPress que et deixa posar de forma molt gràfica i visual els metes a cada pàgina i t'indica el límit de caràcters, perquè vegis quant has escrit de més. També t'avisa de si has inclòs o no paraules clau.

 

Incloure i escriure de forma correcta els meta tags de la teva pàgina web, és un dels passos més importants en l'estratègia de SEO. Vols posar a punt la teva pàgina web?Contacta'ns